Eğer bir USB diskte sorun varsa ya onu taktığınızda hiçbir şey olmaz ya da “USB cihaz tanınmadı” diye bir uyarı alırsınız. Bu diskin ömrünün sonu anlamına gelebileceği gibi, hala umut da var olabilir.
USB teknolojisinin ciddi sorunları var ve aniden kullanılamaz hale geldiği bilinen bir husus. USB diskinizi öncelikle başka bir porttan bağlamayı deneyin. Kasanın önündeki portlardansa, kasanın arkasındaki portları deneyin, zira bunlar doğrudan anakarta bağlıdır.
USB diskler her zaman kendilerine bir harf atanacak şekilde tasarlanmamıştır, bu da Windows’un onları bazen tanımasını engeller. Bunu kontrol etmek için, Aygıt Yöneticisi’ne girin ve USB diskinizin burada listelenip listelenmediğine bakın. Bu disk “çıkarılabilir” listesinde görüntülenecektir, bazen bu gerçekleşmez; böylesi bir durumda diskin ebadından USB diskinizi tanımalısınız. Eğer burada bilgi kısmında “Sağlıklı” gibi bir ibare varsa fakat diske atanan harfi göremiyorsanız, sorun burada yatmaktadır. Diske sağ tıklayın ve “Sürücü yolunu ve harfini değiştir” yolunu izleyin. “Ekle” kısmından varsayılanları yükleyip onaylayın. Artık Windows’ta USB diskinizi göreceksiniz.
Eğer disk tanınıyor ve fakat formatlanmamış olarak görünüyorsa, bu diskin bölümleme sorunu yaşadığını gösterir ve onu formatlamanız gerekir. Diskte önemli bir veri yoksa, diske sağ tıklayın ve “Biçimlendir” yolu ile diski formatlayın. Burada dosya sistemi olarak FAT32’yi seçin.
Fakat diskte önemli veriler varsa, içindekileri yedekleyip format amanız gerekir. Bunun için Recuva’yı kullanabilirsiniz (http://www.piriform.com/recuva).
Son olarak bir sürücü sorunu da söz konusu olabilir. Eğer bunlardan hiç biri soruna çözüm olmuyorsa, USB disk bozuktur.
Güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş elinize sağlık.
Teşekkürler güzel paylaşım olmuş.
Güzel yazı olmuş.
Teşekkürler güzel paylaşım olmuş.
Merak ettiğim bir konuydu teşekkürler.