Okullar ne zaman kapanacak? sorusu milyonlarca tatil planı yapan öğrenci ve veli tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların kapanması ile ilgili planlamayı açıkladı. Buna göre 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili Haziran ayının tam kaçında başlıyor? İşte MEB’ten okulların tatil olması ile ilgili açıklaması
YAZ TATİLİ NE ZAMAN?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini ve başarılı belgelerini bugün alacak.
YAZ TATİLİ KISALACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz “Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz” dedi.
İşte MEB’ten gelen o açıklama: “Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz. 1930’lardaki sistemi kullanmaya devam.” dedi
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.
ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?
Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda iseTakdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.
ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRMELİ?
Okulların kapanması ile birlikte öğrenciler yazı nasıl değerlendirmeli soruları sorulmaya başlanacak? Buna isnaden aşağıdaki maddeleri inceleyerek çocuğunuzun yaz tatilini nasıl değerlendirmesi gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.
Yaz tatili yaklaşık 3 ay (90 gün) sürmektedir. Yaz tatiline çıkan öğrencilerin bu süreyi sadece tatil olarak değerlendirmemeleri ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlık için de zaman ayırmaları gerekmektedir. Öncelikle bir önceki eğitim öğretim yılında görülen derslerin unutulmaması için tekrar yapmak çok önemlidir. Yaz tatili süresinin uzun olması birçok aktiviteyi gerçekleştirebilmeye de fırsat sunuyor. Akraba ziyaretleri, çeşitli sportif faaliyetler, arkadaşlarla geçirilen zamanların daha da artması gibi. Bir öğrencinin yaz tatili günlerini iyi planlaması geleceği için önemli bir yer tutar. Okullarda artık daha da önem verilen derslerin başında gelen yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi için yaz tatili iyi bir fırsattır. Sınavlara hazırlanacak öğrenciler için de bulunmaz bir zaman olan bu sürede ön hazırlık olarak çalışmalara başlanabilir.
İşte 2017 okulların kapanması ile birlikte yaz tatilini değerlendirme tüyoları
1. Konu tekrarı yapmak
2. Eksik kalan konuları tamamlamak
3. Çalışılmış olunmasına rağmen zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşmak:
4. Yeni konular çalışmak:
5. Sınav hazırlığında olan öğrenciler
6. Özellikle 12. Sınıfa geçen öğrencilerin YGS konuları tamamla önemli bir etken olup dönem içerisinde LYS konularına çalışma vakitlerini de böylelikle artırmış olurlar.
7. Çocuklar evde aktif olmalı
8. Komşu ziyaretleri
9. Akraba ziyaretleri
10. Yaşlı ve hasta ziyaretleri
11. Sosyal aktiviteler
12. Tarihî, manevî ve kültürel geziler
13. Yaz kur’an kursu
14. Kitapçılar ve kütüphaneleri ziyaret etmek
15. Spor ve kültürel faaliyetler
16. Günlük tutmak
Aktarmış oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.