Popüler Cevap

Teknolojinin Yararları Nelerdir?

Teknolojinin Yararları Nelerdir?

Teknoloji hayatımızın olmaz ise olmazları arasında yer almaktadır. Bu nedenle teknoloji ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve teknolojik aletler hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu nedenle teknolojinin yararları hakkında bilgi sahibi olmakta fayda vardır. Eğer teknoloji gelişmese idi hayatımız çok geride olacaktı. Belki halen elektrik olmayacak hayatımız oldukça geriden gelecekti. Eğer hayat bu kadar ilerde ise bunun tek sebebi teknoloji diyebiliriz.

Teknolojinin Yararları Nelerdir?

  • Birçok yararı vardır. Aşağıda gibi teknolojinin yararları nelerdir sorusunun cevabına verebileceğimiz cevaplar yer almıştır.
  • Teknoloji hayatımızı kolaylaştırır.
  • Teknoloji sayesinde uzak kişiler ile çok rahat sohbet edebilir, çok rahat görüşebiliriz.
  • Mesafeler oldukça kısalmıştır. Teknoloji ile hayatımız da uzun yollar artık kalmamıştır.
  • Eğitim için yenilikler artmış, eğitim gelişmiştir.
  • Sağlık alanında gelişmeler yaşanmış, insan hayatı artık daha değerli hale gelmiştir.
  • İş yükü azalmıştır.

Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Formula 1 araçlarında yarış esnasında 8 den fazla mühendis aracın süspansiyon, yakıt miktarı, lastiklerin ne durumda olduğu, motor sıcaklık seviyesi ve yağ basıncı ile 300 civarında farklı veriler araçtan toplamaktadır. Bu verilen yalnızca bir yarış süresi boyunca toplanıyor. Ki ortalama olarak minimum 5 Gb kadar yer kaplamaktadır.

Bu örneği baz alarak insan vücudunu irdelemek gerekirse, insan vücudunu bu gibi özellikler insana toplayarak düşünürsek çok yakın geleceğe kadar imkansızdı. Ama giyilebilir teknoloji ile birlikten insan vücudundan bir çok veri toplayabilmektedir. Giyilebilir teknoloji olarak isimlendirilen bu icat sayesinde bir atlet (koşucu) koşu esnasında vücut sıcaklığı, futbolcunun topa vurma hızı, bir bebeğin anne karnında kalp atış hızı, kola takılan basit cihazlar ile anlık kan basımı ölçümü gibi bilgilere ulaşılabilmektedir. Bu cihazlar futbol topunun içine, ayakkabının sert bir taban kısmına, bilek, kol hatta deri altına dahi yerleştirilebilmektedir.

Kaynak: https://teknolojininyararlari.com/


1 yorum