Bu balıklar denizlerin altlarında çok derinlerde bulunur… Aşağıda neredeyse hiç ışık yoktur ama o ışık yapar. Çok derinlere inmeniz gerekebilir…
Bu balıklar, tropikal suların 500 metre altında bulunabilirler ama denizlerin 1000 ile 4000 metre derinlikleri arasında yaşayabilirler. Çok yırtıcı bir balıktır ve yarısı kafa, yarısı ise kuyruktan oluşmaktadır.
Genel olarak Lophiidae ve Myctophidae olarak ayrılırlar. Bazılarının görünüşleri çok ürkütücü olabiliyor. Titremesi sayesinde yakamoz gelir ve bu yakamoz, avı kendisine çekebilir.
Fener balığı, önüne gelen her şeyi yer ve bazen karabatakları bile yuttuğu olur. Bu balık marttan ağustosa kadar yani ilkbaharın başından yazın sonuna kadar yumurtlar. Larvalar 6 santimetreyi bulunca derinlere inmeye başlarlar. Bu balıkların boyu 1 metre hatta bazılarının boyu 2 metre bile olabiliyor.
Avlanmak için kuma veya çamura gömülüp kamufle olurlar. Mermer gibi damarları ve değişken renkleri vardır. 200’den fazla türleri bulunur. Ağızları kendi vücutları kadar açılabilir ama dişi olanların ağzı vücudunun 2 katına kadar açılabilir. Erkekler dişilere göre daha küçüktürler.
Yorum Yap